Javnosti predstavljeni rezultati djelovanja naše udruge

IMG_1008

Foto: www.pozeska-kronika.hr

U ponedjeljak, 5. listopada 2015. godine predstavili smo široj javnosti završene projekte udruge, ali i najavili nove. Uz predstavnike medija na promociji su nazočili gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić zajedno sa svojim zamjenikom Domagojem Katićem, ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije dr. sc. Ivica Samarđić, na svečanosti su bila i djeca područne škole u Kumici koji su pjesmom uveličali događanje, a na dašak prošlosti podsjetili su i članovi Povijesne postrojbe “Trenkovih pandura” koji su bili obučeni u povijesne odore.

U potpunosti smo obnovili stari bunar uz kuriju Kušević, izgradili sjenicu za odmor u nekadašnjem poznatom perivoju kurije Kušević, izrađen je i postavljen info pano ispred „Japanske sofore“, postavljena je sjenica za odmor planinara, posjetitelja i prolaznika na utvrdi Viškovački grad, te obilježena cijela staza od kurije Kušević do utvrde Viškovački grad.

Zadnjih godina i grad Pleternica prepoznaje naš trud i želju te nam pomaže u svemu i dolasku do cilja.

Info pano izradila je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije, a ravnatelj dr. sc. Ivica Samarđić je posebno djeci ispričao priču u poznatom perivoju obitelji Kušević u kojemu su se nalazili desetci rijetkih biljaka i stabala. od kojih su samo neke preostale, a najpoznatija i svakako najveća je japanska sofora.

Info pano pokraj japanske sofore

Info pano pokraj japanske sofore

Djecu je posebno u Dječjem tjednu pozdravila pleternička gradonačelnica Antonija Jozić. “Odradili ste ovo i bolje nego što sam očekivala i impresivni su rezultati iza vas. Grad će uvijek skrbiti o svojim udrugama koje rade i aktivne su na terenu i moramo iznaći sredstva da se te aktivnosti realiziraju. Najavljujem da je grad Pleternica dobio sredstva od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za izradu studije obnove kuzmičke Munjare. Na temelju te studije radit će se projektna dokumentacija i sve što treba u Munjari raditi da bi ona zasjala u svjetlu koje ona zaslužuje. 100 godina je prošlo od kada je struje potekla iz Munjare i napajala je strujom Požegu i Požeštinu.”

 

Odradili ste ovo i bolje nego što sam očekivala i impresivni su rezultati iza vas. – Gradonačelnica Antonija Jozić

Posebnu zahvalnost upućujemo tvrtkama, bez kojih ne bi uspješno realizirani projekte na obnovi ovih povjesnih lokaliteta, i to: HELDA j.d.o.o., LETINIĆ d.o.o., PROMET d.o.o., TEKIJA d.o.o., Uprava šuma podružnica Požega, pilana „Krivaj“, slastičarnica Aroma, pekarnica „BABIN VIR“, pekarnica „CEROVAC“, ZVEČEVO d.d., KUTJEVO d.d., LIM MONTAŽA d.o.o., te pojedincima Bori Kozini, Željku  Žuljeviću, Željku Matajiću i Stipi Šimunoviću.

Foto: www.pozeska-kronika.hr

Foto: www.pozeska-kronika.hr

Ivica Samardžić i Miro Rašić s Trenkovim pandurima

Ivica Samardžić i Miro Rašić s Trenkovim pandurima

 

 

Sjenica

Sjenica

 

12076864_883644008386634_1103241151_n

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *