Demanti

foto: print screen (www.034portal.hr)

Temeljem medijskog istupa gospođe Antonije Jozić (HDZ) u svezi provedenih izbora za MO u Kuzmici (034 PORTAL od 5. 11. 2012. godine naslov »HDZ izgubio vlast u Kuzmici: ‘Mještani su prevareni’«), u kojem je ni kriva ni dužna prozvana Građanska inicijativa Kuzmica (u daljnjem tekstu GI) izjavljujemo sljedeće:

Netočna je tvrdnja gospođe Jozić da je GI izašla na izbore na listi neke političke stranke. Nit’ je GI izašla na izbore, niti je to učinila na listi neke političke stranke. GI Kuzmica nije kukavica da svoja jaja podmeće u tuđa gnijezda. Na kojem je glasačkom listiću gospođa Jozić to pročitala?

Birači MO Kuzmica su svi punoljetni i pismeni ljudi, koji misle svojom glavom te je neshvatljiv i loš politički potez da se nakon dvadeset godina demokracije u RH tvrdi da neki birači dok biraju, ne znaju koga biraju. Birači, doduše, mogu pogriješiti u svojim političkim procjenama, ali reći da su prevareni, to je ipak previše. Smije li se od gospođe Jozić očekivati da javnosti iznese dokaze da je GI Kuzmica počinila izbornu prijevaru, kako ona tvrdi, a ako to nije u stanju da se zbog toga ispriča uvrijeđenim biračima svih listi i GI Kuzmica koju je lažno optužila za izbornu prijevaru? U protivnom, vodstvo GI Kuzmica će razmotriti mogućnost pravne zaštite digniteta Udruge i podići kaznenu prijavu za klevetu.

Od gospođe Jozić se u najmanju ruku očekuje da pristojno čestita izbornim pobjednicima, ali uvažena gospođa Jozić to nije mogla učiniti jer nije uopće znala tko je pobijedio, već je pobrkala kandidacijske liste i GI Kuzmica kao nevladinu, nepolitičku udrugu građana čiji je cilj promicanje i zaštita kulturne baštine na ovim prostorima, a ne bavljenje politikom. Ona kao visokopozicionirana političarka takav previd si ne smije dopustiti.

Da javnost dobije dojam o »točnosti« informacija dosadašnjeg vodstva MO Kuzmica (i Srednje Selo), kojeg gospođa Jozić hvali da je radilo za Kuzmicu, navodimo samo jedan primjer, koji svatko može provjeriti u službenom glasilu Grada Pleternice br. 7 (listopad 2012. godine) na str. 7, gdje se u izvještaju o radu proteklog mandata MO Kuzmica, objekt kuzmičke hidrocentrale smješta u lokalitet Srednje Selo (!). Osim toga, spomenuti izvještaj koji obiluje netočnostima, podnosi osoba koja nije predsjednik dosadašnjeg MO Kuzmica, već vijećnik Grada Pleternice. Jedna od tih se odnosi na objekt Viškovački grad, čije uvrštenje u zaštitu spomeničke baštine je već ishodovala GI, te pokrenula postupak njegovoga uređenja kao i arheološka istraživanja, o čemu je javnost informirana na ovom portalu. Stoga, isticanje Viškovačkog grada kao navodnog plana od strane spomenutog gradskog vijećnika HDZ-a je kićenje tuđim perjem.

GI Kuzmica koristi ovu prigodu da čestita svima koji su na ovim izborima osvojili vijećnički mandat te izražava nadu da će raditi na dobrobit i boljitak Kuzmice i Srednjeg Sela. Gospođi Jozić dobronamjerno savjetujemo da u javnost više ne iznosi ovako očite neistine, jer bi se moglo dogoditi da se opet prevari, i ljude koji znaju pročitati što piše na glasačkim listićima i koji znaju gdje se zemljopisno nalaze određeni objekti na području njihova MO proglasi da su prevareni.

 

Link na članak 034portal-a

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *